DocuSign: de nieuwe digitale handtekening

Terug

Herkent u dit?

Overeenkomst printen, ondertekenen, inscannen, doorzetten, erachteraan bellen, opnieuw aanvragen, printen, ondertekenen…een tijdrovend en intensief proces. Bij One Payroll doen ze dit voortaan heel anders: sneller, gemakkelijker en veiliger. Maak kennis met DocuSign, de digitale handtekening bij plaatsingsovereenkomsten.

Waar u voorheen nog druk bezig was met printen, ondertekenen, inscannen en terugsturen, wordt u nu met één druk op de knop geholpen door een digitale handtekening te plaatsen bij een overeenkomst. Het hele ondertekenproces kan binnen enkele minuten geregeld zijn. Hoe werkt DocuSign precies?

De Intermediair dient de plaatsing in bij betreffende partij.
Partij controleert de plaatsing en stuurt de overeenkomst bij goedkeuring digitaal ter controle naar de intermediair.
De intermediair controleert de documenten, vult de ARBO-checklist in en tekent de ID-checker, daarna worden de documenten automatisch doorgestuurd naar de werknemer en inlener.


De werknemer en inlener plaatsen met één druk op de knop zijn of haar digitale handtekening, waarna de overeenkomst digitaal naar betreffende partij worden gestuurd. Partij sluit de rij met het zetten van haar digitale handtekening onder de overeenkomst.
Alle partijen ontvangen automatisch een exemplaar van de documenten met alle handtekeningen.

DE VOORDELEN DE DIGITALE HANDTEKENING
Naast het feit dat de digitale handtekening een snelle, gemakkelijke en veilige tool is, zijn er nog een paar andere grote voordelen te noemen. In de nieuwe Wet werk en zekerheid is de inmiddels voor u welbekende transitievergoeding opgenomen. Was u voorheen geneigd een plaatsing open te laten, zodat u geen nieuwe overeenkomsten hoefde te laten tekenen wanneer een werknemer een paar weken later weer aan het werk ging, kunt u nu een plaatsing met een gerust hart sluiten. Een nieuwe overeenkomst is namelijk zo ondertekend.

En wat het allemaal nog gemakkelijker maakt is de toegevoegde DocuSign-status tool. U kunt dit het beste vergelijken met een track&trace code, waarbij de verstuurde documenten real-time te volgen zijn door de intermediair. Dit maakt het monitoren van het proces gemakkelijker en bevordert de snelheid van de procedure. Wist u trouwens dat de digitale handtekening ook met behulp van uw smartphone of tablet kan worden gezet? Ondertekenen kan dus altijd en overal!

De intermediairsportal
Als een overeenkomst door alle partijen is ondertekend, wordt dit document automatisch als PDF- bestand gemaild naar de betrokken partijen. Wanneer u een specifieke cao in de plaatsing selecteert, voegt de intermediairsportal automatisch de looncomponenten van de bijbehorende cao toe.

Handmatige aanpassingen
De komst van de digitale handtekening betekent niet dat er niets meer handmatig kan worden aangepast. Indien noodzakelijk kan er altijd een toevoeging worden gemaakt aan de arbeidsovereenkomst. Daarnaast kan men ervoor kiezen het document te printen om op die manier te ondertekenen en te versturen.

Publicatiedatum 08/12/2015

Volg ons op social media