Hitte op de werkvloer: 4 tips

Terug

Om te voorkomen dat werknemers teveel productiviteit verliezen of zelfs onwel worden op kantoor, hierbij enkele tips voor de werkgever om de werknemers te beschermen tegen de hitte:

Het belangrijkste advies is dat werknemers voldoende moeten drinken. Bij warm weer verliezen mensen namelijk meer vocht en het is verstandig dit op tijd aan te vullen en te zorgen dat er genoeg drinken aanwezig is. Een volwassene heeft normaal gesproken ongeveer anderhalf tot twee liter vocht per dag nodig, maar op een warme dag is het aan te raden zeker twee liter te drinken.

Werknemers kunnen gerust warme dranken drinken bij hoge temperaturen, zoals koffie en thee. Het verhaal dat koffie een vochtafdrijvende werking zou hebben, berust op een misverstand. Van koffie moeten mensen wel eerder plassen, maar niet vaker.

In de wet staat dat de temperatuur op de arbeidsplaats geen schade mag veroorzaken aan de gezondheid. Waar normaal gesproken wordt geadviseerd veel daglicht op kantoor te hebben, kan het op een warme dag juist beter zijn om de ramen te verduisteren zodat de warmte buiten blijft. Ook is het goed om het kantoor ’s ochtends te luchten, voordat de temperatuur oploopt. Ook een ventilator of airco kunnen voor verkoeling zorgen; het is echter wel belangrijk dat deze niet direct op het lichaam gericht zijn, want dit kan weer zorgen voor stijve spieren of geïrriteerde ogen. Als laatste kan het helpen om apparaten die niet/nauwelijks worden gebruikt uit te zetten.

Tot slot is het belangrijk om korte werkonderbrekingen te nemen en even van de plek af te gaan. Voldoende beweging zorgt er namelijk voor dat vocht beter afgevoerd wordt en werknemers minder last van dikke voeten en enkels krijgen.

Publicatiedatum 19/06/2017
Hitte op de werkvloer: 4 tips

Volg ons op social media