Transitievergoeding

Terug

De transitievergoeding komt vanaf 1 juli 2015 in de plaats voor de tot heden bekende ontslagvergoeding (lees: op basis van de kantonrechtersformule A X B X C).

Werknemers die na een dienstverband van twee jaar of langer ontslagen worden (of waarvan het arbeidscontract niet verlengd wordt), hebben recht op een transitievergoeding, tenzij ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van uw zijde.

De transitievergoeding (wettelijke formule) wordt als volgt berekend.
Over de eerste tien jaar van het dienstverband hem men recht op 1/3 maandsalaris per jaar, en vanaf het 10e jaar een 1/2 maandsalaris per jaar.

Echter, in bijzondere gevallen kan de kantonrechter bepalen dat uw werkgever naast de transitievergoeding nog een extra vergoeding moet betalen (lees: billijke vergoeding), indien blijkt dat de werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld heeft.

Let op, oudere werknemers (lees: 50 jaar en ouder) hebben recht op een hogere transitievergoeding, en tien jaar of langer bij de werkgever in dienst zijn geweest, waarbij elk dienstjaar vanaf de 50e verjaardag één maandsalaris aan transitievergoeding oplevert.

Uitzondering in deze gelden voor de kleinere werkgevers (lees: minder dan 25 werknemers in dienst).

Publicatiedatum 27/05/2015

Volg ons op social media