Werknemer maakt leidinggevende bang en wordt op staande voet ontslagen

Terug

Een manager ontving in het weekeinde een bericht dat af lijkt te komen van zijn baas: ”Verdomme jongens, ik weet niet wat jullie gisteren allemaal uitgespookt hebben, maar het is één grote bende hier. En dat moest nou maar is afgelopen zijn. Ik ben in staat om jullie er allemaal uit te gooien. Maandag gesprek op kantoor”.

De leidinggevende vreesde dat zijn manager woest op hem was en de daad bij het woord zou voegen. De maandag erop bleek dat het een grap betreft van een van de werknemers. De leidinggevende ontsloeg de werknemer op staande voet. De werknemer accepteerde het ontslag, maar eiste wel diverse vergoedingen waaronder een transitievergoeding van ruim € 26.000,-.

De rechter was het met leidinggevende eens dat de grap ‘de grenzen van het acceptabele wel heeft overschreden.’ Maar voor ontslag was volgens de rechter geen dringende reden, de leidinggevende had ‘moeten kiezen voor een minder zware sanctie.’ De werkgever werd veroordeeld om zo’n € 45.000,- aan vergoedingen aan de werknemer betalen plus niet genoten maar wel opgebouwde vakantiedagen en een vakantietoeslag.

Publicatiedatum 02/01/2018
Werknemer maakt leidinggevende bang en wordt op staande voet ontslagen

Volg ons op social media