Zo word je een aantrekkelijke werkgever

Terug

 

Wat is een aantrekkelijke werkgever?
Uit onderzoek van Effectory, uitgevoerd onder ruim 300.000 medewerkers, blijkt dat millennials een organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, als een aantrekkelijke werkgever beoordelen.

Millennials willen het liefste werken voor organisaties met een helder en eerlijk verhaal, die zich bezig houden met duurzame bedrijfsvoering. Jongeren tot 35 jaar beoordelen de stelling ‘Ik vind het belangrijk dat een organisatie aandacht besteedt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen’ met een 7,7. Vanaf 35 jaar daalt deze score, de groep vanaf 45 jaar beoordeelt de stelling gemiddeld met een 7,4.

Tip 1: ga voor een eerlijk verhaal
Jonge professionals willen zich kunnen identificeren met de doelen en visie van een organisatie. Of er een match is, bepalen jonge professionals meestal niet op basis van een vacaturetekst, maar op basis van ervaringen van medewerkers en klanten op social media, vlogs en blogs. Organisaties die geen eerlijke, betrokken bijdrage leveren, vallen door de mand. Dit effect wordt nog verder versterkt door de ‘reclame’ die bestaande medewerkers maken, bijvoorbeeld via social media. Zij zijn waardevolle ambassadeurs. Wanneer je als organisatie oprecht een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij, dan komen de beste mensen vanzelf naar je toe.

Tip 2: besteed veel aandacht aan onboarding
Maar misschien nog wel belangrijker, hoe zorg je vervolgens dat je de nieuwe talenten ook binnenhoudt? Blijf veel aandacht besteden aan een professioneel instroomproces “Na recruitment heeft het onboarding– of instroomproces de grootste businessimpact van alle HR-taken. Veel organisaties onderschatten dit. Vaak wordt hier minder aandacht aan besteed en wordt het over gelaten aan de afdeling waar de medewerker uiteindelijk terecht komt. Hier ligt potentie voor verbetering! De eerste maanden in een functie zijn namelijk cruciaal voor het verdere verloop van een carrière. Dit geeft een de kickstart aan de bevlogenheid en productiviteit van nieuwe medewerkers.”

Tip 3: Benut het enthousiasme van nieuwe medewerkers
Nieuwe medewerkers zijn uitstekende ambassadeurs voor je organisatie. Van de medewerkers die minder dan 1 jaar in dienst zijn, raadt ruim 86% de organisatie aan bij vrienden en kennissen. Doe hier je voordeel mee. Deze groep nieuwe, enthousiaste medewerkers kan je organisatie helpen om op een efficiënte manier nog meer talent aan te trekken.

Publicatiedatum 27/09/2017
Zo word je een aantrekkelijke werkgever

Volg ons op social media