Dochter van werknemer kijkt (teveel) Netflix via zakelijk bedrijfsmiddel; ontslag op staande voet

Terug

De werknemer was een vertegenwoordiger die namens KPN toegang had tot vele bedrijfsmiddelen, waaronder laptop 's en zogenaamde Mifi-boxen (een internet-router).

Dit zijn bedrijfsmiddelen die werden verhuurd aan zakelijke klanten. De werknemer had een dochter die nog studeerde en op kamers woonde in Eindhoven.

Na het vertrek van een huisgenoot beschikte de dochter niet meer over een internetverbinding. Enkele maanden later zou ook de dochter de woning verlaten, dus het was niet rendabel om een nieuw (jaar)internetabonnement af te sluiten. De werknemer dacht daarom zijn dochter te kunnen helpen en nam zonder toestemming van KPN een van de Mifi-boxen mee, inclusief een simkaart met een beperkt abonnement. Hij installeerde deze box bij zijn dochter. De kosten van het data-abonnement (8 GB per maand) bedroegen € 60,-- per maand.

De bedoeling was dat de dochter slechts kort van het abonnement gebruik zou maken. Het liep echter fout af voor de werknemer omdat zijn dochter tijdens de kerstvakantie veelvuldig naar Netflix-series keek via haar internetverbinding. Dit zorgde voor een grote overschrijding van de maximum datalimiet van 8 MB.

Dit werd door KPN opgemerkt en de (commerciële) kosten voor het dataverkeer buiten bundel liepen op tot ruim € 3.900,-- De werknemer werd hierop door KPN op staande voet ontslagen, ondanks het dienstverband van 35 jaar.

De werknemer vorderde doorbetaling van loon en wedertewerkstelling. Hij voerde o.a. aan dat er slechts tijdelijk gebruik gemaakt zou worden van de Mifi-box en dat deze box in die tussenliggende periode ook niet aan een klant verhuurd zou worden omdat er nog zeer veel andere Mifi-boxen beschikbaar waren die ook niet werden verhuurd.

Hij gaf aan dat er wel vaker bedrijfsmiddelen door collega's werden gebruikt. Deze argumenten vond de rechter echter niet genoeg wegen. De rechter verwees naar de gedragscodes bij KPN die privégebruik niet toestaan.

Publicatiedatum 22/04/2015

Volg ons op social media