Kleuterleidster vergeet kind in auto, geen ontslag op staande voet

Terug

Een kinderleidster dacht haar kinderen op een warme dag een leuk dagje uit te bezorgen en nam hen mee naar een speeltuin. Na anderhalf uur ontdekte zij en een collega dat een van de kleuters bij het groepje kinderen ontbrak. Na enige tijd zoeken troffen de kleuterleidsters het jongetje aan in een snikhete auto, zij waren hem daar vergeten…

Ontslag op staande voet?
Het jochie was gelukkig ongedeerd, maar voor de werkgever van de kinderleidster was dit voorval reden om zijn werkneemster op staande voet te ontslaan wegens ernstig plichtsverzuim. De hevig geëmotioneerde werkneemster was het niet eens met haar ontslag en startte een procedure bij de kantonrechter.

In de procedure gebruikte de werkgever onder andere het argument dat de laatste jaren in de media veel aandacht is besteed aan dergelijke incidenten en dat hij het daarom extra serieus opnam. De werkneemster voerde onder andere aan dat er bij de werkgever sprake zou zijn van willekeur, omdat hij enkele weken eerder twee andere werknemers slechts een waarschuwing had gegeven nadat zij met een bus vol kinderen opzettelijk door rood licht waren gereden.

Geen ontslag, wel ontbinding
De kantonrechter is het met de werkgever eens dat het gaat om een zeer ernstige vergissing die tot heftige gevolgen had kunnen leiden, en dat er juist bij een kinderleidster een grote zorgplicht bestaat om de kinderen in de gaten te houden. Maar de kantonrechter oordeelt ook, dat gezien alle omstandigheden, het ontslag op staande voet een te vergaande maatregel is. De kantonrechter houdt hierbij vooral rekening met de jonge leeftijd van de werkneemster en het feit dat zij tot dit incident altijd goed gefunctioneerd heeft. De kantonrechter zag vervolgens wel reden om de arbeidsovereenkomst alsnog te ontbinden wegens verwijtbaar handelen van de werkneemster. De werkneemster krijgt nog wel een transitievergoeding van ongeveer € 1.650,- mee.

Publicatiedatum 03/11/2015

Volg ons op social media