Mediation bij ontslag

Terug

Bij mediation schakelen twee partijen die een onderling conflict hebben een onafhankelijke deskundige in om tussen hen te bemiddelen. Wanneer ontslag dreigt, kan arbeidsmediation een nuttige mogelijkheid zijn om tot een uitweg uit het conflict te komen.

Kenmerken van arbeidsmediation

Wanneer een werkgever en werknemer in een conflict belanden, kunnen zij ervoor kiezen dit via mediation op te lossen. Dit gebeurt altijd op basis van vrijwilligheid. Als ze deze weg besluiten te nemen, zoeken ze een onafhankelijke mediator. Die voert met beide partijen gesprekken om de kern van het conflict op te sporen.

Arbeidsmediation is dus maatwerk, waarbij de partijen zelf meedenken en oplossingen formuleren. De mediator, maar ook de werkgever en werknemer, hebben tijdens het proces van mediation geheimhoudingsplicht en mogen dus niets van wat besproken is naar buiten brengen.

Ook wanneer ontslag onvermijdelijk is, kan mediation uitkomst bieden. Op zo goed mogelijke wijze afscheid van elkaar nemen is immers voor beide partijen vaak het meest aangenaam.

Voordelen van arbeidsmediation zijn niet alleen dat de onderlinge verstandhouding beter blijft, het is ook beduidend minder kostbaar dan een gerechtelijke procedure. Nadeel is dat de mediator niet de bevoegdheid heeft om, zoals de rechter, bindende uitspraken te doen. Als het mediationproces spaak loopt, volgt dus alsnog een gerechtelijke procedure.

Publicatiedatum 19/03/2016

Volg ons op social media