Ontslag op staande voet ingetrokken

Terug

Ontslag op staande voet
Werknemer werkt als secretaresse voor een groot kantoor. Tijdens de zomervakantie hebben veel van haar collega’s verlof opgenomen, waardoor de afdeling eigenlijk onderbemand is. Haar teamleider heeft al een aantal keer gevraagd wat taken van collega’s over te nemen in hun afwezigheid. De werkzaamheden van werknemer zelf liggen ondertussen ook niet stil. Ze krijgt ondertussen het idee dat ze altijd haar maar moeten hebben. Ze heeft het idee dat andere collega’s lang niet zoveel taken naar zich toegeschoven krijgen als zij, en kaart dit aan bij haar teamleider, die ontzettend boos wordt. De manager wordt erbij gehaald en die vertelt werknemer dat zij de aan haar toebedeelde taken direct moet uitvoeren of meteen kan vertrekken. Geschrokken kiest werknemer voor het eerste en belooft de taken alsnog te zullen oppakken. De manager vindt dit echter niet goed genoeg. Werknemer wordt ervan beschuldigd te zijn uitgevallen tegen haar teamleider en ook haar houding wordt niet gewaardeerd, en  wordt alsnog op staande voet ontslagen. 

Een ontslag op staande voet geef je normaal bij een ernstig voorval, zoals diefstal of ruzie met collega’s. Een ontslag op staande voet heeft namelijk hele ernstige gevolgen: verlies van je baan, je loon, je recht op WW. Wij vonden dan ook de situatie lang niet ernstig genoeg voor een ontslag op staande voet. 

Werknemer wil dat haar loon wordt doorbetaald en het onterechte ontslag op staande voet wordt ingetrokken. De bewuste manager heeft intern overleg gepleegd en geeft aan het ontslag op staande voet in te trekken. De werkgever is het ermee eens dat werknemers houding niet genoeg is om een ontslag op staande voet te rechtvaardigen en biedt excuses aan. 

 

 

Publicatiedatum 13/12/2017
Ontslag op staande voet ingetrokken

Volg ons op social media