Vrije dagen bovenaan verlanglijstje

Terug

Extra's als kinderopvang en een fitnesscentrum, staan onderaan het verlanglijstje van de Nederlandse werknemer.

Het verlanglijstje van Nederlandse werknemers sluit helemaal niet aan bij wat CFO’s en financieel directeuren verwachten dat hun medewerkers wensen. Zo verwachten CFO’s en financieel directeuren dat werknemers vooral flexibelere werktijden willen, maar uit onafhankelijk onderzoek van Robert Half, blijkt dat werknemers juist extra vrije dagen bovenaan hun verlanglijstje hebben staan.

Uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse werknemers blijkt dat naast een hoger salaris de werknemers ook andere wensen hebben over de voordelen die zij graag terugzien in het beloningspakket. Met stip op nummer één staan extra vrije dagen. Meer dan vier op de tien (42%) werknemers geven aan dat dit bovenaan hun verlanglijstje staat, gevolgd door flexibelere werktijden (23%), meer trainings- of bijscholingsmogelijkheden (17%) en thuiswerken (16%).

Balans tussen werk en privé

“Extra’s die bijdragen aan de balans tussen werk en privé en zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor de werknemer. Werkgevers begrijpen niet alleen het toenemende belang hiervan voor hun medewerkers, maar nemen ook steeds meer maatregelen om hierop in te spelen”, zegt Stephan Renken, Directeur Robert Half Nederland. “Om medewerkers aan te trekken, te motiveren en te behouden, dienen bedrijven ook rekening te houden met voordelen die geen nettowaarde hebben. Beloningen hoeven niet altijd in de vorm van een salarisverhoging of een bonus. Extra vrije dagen, erkenning voor het goede werk, de kans om het takenpakket uit te breiden en het ontwikkelen van een aangename bedrijfscultuur, zijn maar enkele voorbeelden van doeltreffende niet-financiële beloningen.”

Toch blijken de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren een iets ander beeld te hebben van het verlanglijstje van de Nederlandse werknemers. Slechts 13% denkt dat extra vrije dagen bovenaan het verlanglijstje staan. Ruim vier op de tien (42%) CFO’s en financieel directeuren verwachten dat eerder flexibele werktijden prioriteit hebben. Meer trainings- of bijscholingsmogelijkheden (23%) en thuiswerken (22%) staan respectievelijk op plaats twee en drie.

Publicatiedatum 08/12/2015

Volg ons op social media